Ruska policija uhapsila više od 300 demonstranata

Izvor: NaDlanu.com, 06.Dec.2011, 12:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruska policija uhapsila više od 300 demonstranata

Više od 300 demonstranata uhapšeno je u ponedeljak uveče posle mitinga u centru Moksve gde je više hiljada demonstranata optuživalo vlast da je "lažirala" izbore, na kojima je vladajuća Jedinstvena Rusija osvojila gotovo 50 odsto glasova.

"Uhapšeno je više od 300 ljudi, među kojima političar Ilja Jašin, (poznati pravnik i bloger) Aleksej Navaljni", saopštila je moskovska policija.Policija je navela da je trebalo da se učesnici raziđu posle završetka odobrenog mitinga na >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << Čistoprudnom bulevaru u centru Moskve, ali da je nekoliko desetina demonstranata probilo policijsku blokadu i pokušalo da zaustavi saobraćaj."Svi uhapšeni su privedeni u lokalnu policiju i protiv njih će biti podignute prijave za kršenje zakona zbog negativnog razvoja i komplikovanja situacije", navela je moskovska policija.MOSKVA, 6. decembra 2011. (Beta)

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.