Rusija razvila jedinstveni top koji obara krstareće rakete

Izvor: Vesti-online.com, 14.Jul.2015, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija razvila jedinstveni top koji obara krstareće rakete

Rusija je razvila "mikrotalasni top" koji obara krstareće rakete i spaljuje elektroniku bespilotnih letelica.

Ujedinjena korporacija za proizvodnju instrumenata (OPK) navodi da  top  neutrališe neprijateljske avione, bespilotne letelice i navođeno oružje visoke preciznosti, poput krstarećih raketa.

"Mikrotalasni top"  izrađen je u Moskovskom radio-tehničkom institutu Ruske akademije nauka.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
Uređaj radi u opsegu većem od deset  kilometara. Konstruktori tvrde da top na toj udaljenosti može da obori bespilotnu letelicu, čak i krstareću raketu.

Sistem se sastoji od snažnog relativističkog generatora i parabolične antene, sistema za upravljanje i kontrolu i sistema za prenos koji su montirani na šasiji raketnog sistema protivvazdušne odbrane "Buk".

Kada je postavljen na specijalnu platformu, "mikrotalasni top" može da osigura "kružnu odbranu" u radijusu od 360 stepeni.

Princip rada najnovijeg oružja sastoji se u neutralisanju  radio-elektronske aparature niskoletećih bespilotnih letelica i oružja visoke preciznosti.

Ultravisoka zračenja topa jednostavno "spaljuju" elektronski "mozak" bespilotnih letelica te elemente krstarećih raketa i borbenih aviona u napadu.

Prema tvrdnjama ruskih stručnjaka, po tehničkim karakteristikama, za ovo oružje ne postoje  ekvivalenti u svetu.

"Mikrotalasni top" za sada je pokazan samo vojnim stručnjacima u zatvorenom delu programa vojnog Foruma "Armija 2015", održanog u Podmoskovlju.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MIKROTALASNI TOP Novo rusko oružje obaraće dronove i krstareće rakete

Izvor: Blic, 14.Jul.2015

Ruska Ujedinjena korporacija za proizvodnju instrumenata (OPK) razvila je "mikrotalasni top" koji neutrališe neprijateljske avione, bespilotne letelice i navođeno oružje visoke preciznosti, poput krstarećih raketa i spaljuje elektroniku bespilotnih letelica...Novo oružje izrađen je u Moskovskom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.