Rusija pravi super tešku svemirsku raketu

Izvor: Vesti-online.com, 21.Jan.2016, 20:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija pravi super tešku svemirsku raketu

Ruski Federalni svemirski program predao je vladi u Moskvi na razmatranje nacrt plana razvoja za narednih deset godina u kojem se navodi da je iz budžeta neophodno obezbediti 305 miliona dolara za razvijanje ključnih komponenti i tehnologija za novu, super tešku svemirsku raketu.

U dokumentu se navodi da bi konceptualni dizajn satelitske letelice i baze za njeno lansiranje trebalo javnosti da budu predstavljeni 2018. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << godine. Prototip ove rakete trebalo bi da bude završen do 2025. godine.

Novi proizvod ruskih stručnjaka za svemirske letelice bi treblao da ima nosivost do 80 tona u niskoj Zemljinoj orbiti i do 20 tona u Mesečevoj orbiti.

Prema prethodnim izveštajima, ruske vlasti nameravaju da za finansiranje Federalnog svemirskog programa do 2025. godine izdvoje 18,27 milijardi dolara, a dodatnih 1,44 milijardi bi trebalo da bude obezbeđeno naknadno.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.