Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jan.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija (ne) poriče razmeštanje raketa "Iskander"?

MOSKVA - Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da ne može da potvrdi navode pojedinih medija da je Moskva odlučila da obustavi razmeštanje raketnih sistema "Iskander" u Kalinjingradskoj oblasti, jer "još nema šta da obustavi".

"Za sada nemamo šta da obustavimo. Predsednik Medvedev je u obraćanju naciji 5. novembra 2008, rekao da bi raspoređivanje raketa 'Iskander' mogao da bude eventualni odgovor na razmeštanje američkog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << antiraketnog štita u Evropi ", navedeno je u saopštenju ministarstva, preneo je Itar-Tass.

Ruska agencija Interfaks, objavila je pre dva dana da je Rusija obustavila aktivnosti u vezi sa razmeštanjem operativno-taktičkih sistema "Iskander" u Kalinjingradskoj oblasti.

Agencija je pozivajući se na izjavu neimenovanog predstavnika Generalštaba Oružanih snaga Rusije, navela da je "realizacija tih planova obustavljena zato što nova američka administracija ne forsira planove o instaliranju trećeg pozicionog rejona američke protivraketne odbrane u Poljskoj i Češkoj".

Nedugo zatim, rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je ta vest "besmislena".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.