Za dizanje voza u vazduh četiri doživotne robije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Maj.2012, 21:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za dizanje voza u vazduh četiri doživotne robije

MOSKVA -

Okružni sud u Tveru osudio je danas desetočlanu terorističku grupu, odgovornu za bombaški napad na putnički voz na liniji Moskva - Sankt Peterburg 2009. godine, u kojem je poginulo 27 osoba, dok je 150 povređeno.

Četvoro napadača osuđeno je na doživotne robije, dok su preostalih šestoro dobili od sedam do osam godina zatvora.

Presuđeno im je zbog terorizma, ubistava, pokušaja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ubistava, organizacije ilegalne trgovine oružjem, razbojništva i ilegalne proizvodnje oružja.

Prema navodima optužnice, osuđeni su pripadnici bande "Muslimansko bratstvo", koji su 22. novembra 2009. godine postavili eksploziv na 284. kilometru pruge i aktivirali ga kada je naišao brzi putnički voz "Neski ekspres".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Za dizanje voza u vazduh četiri doživotne

Izvor: Mondo, 22.Maj.2012

Okružni sud u Tveru osudio je desetočlanu terorističku grupu, odgovornu za bombaški napad na putnički voz na liniji Moskva - Sankt Peterburg 2009. godine, u kojem je poginulo 27 osoba, dok je 150 povređeno.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.