Rusija: Čvrst stav ako Ukrajina ne isplati dug

Izvor: Akter, 23.Maj.2015, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija: Čvrst stav ako Ukrajina ne isplati dug

Ruski premijer Dmitrij Medvedev izjavio je danas da će Moskva zauzeti čvrst stav ako Ukrajina ne isplati svoj spoljni dug i dodao da će se Rusija protiviti novim zajmovima Međunarodnog mometarnog fonda (MMF) toj zemlji

Medvedev je rekao da poslednje incijative ukrajinskih vlasti "otvaraju put ka uvođenju moratorijama na isplatu spoljnjeg duga" i dodao da ga to podseća na "odbijanje boljševika da vrate dug carskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << vladi".

"Ako Kijev zamrzne isplatu duga, to će svakako uticati na pregovore te zemlje s MMF-om. Treba da zauzmemo čvrst stav u odbrani ruskih nacionalnih interesa", rekao je ruski premijer.

Ukrajinski parlament je u utorak usvojio zakon koji omogućava vladi da ukoliko bude bilo neophodno, uvede moratorijum na isplatu spoljnjeg duga zemlje.

Ruske vlasti su odmah reagovale ocenjujući da Ukrajina ne želi da isplati dug. Rusija je Ukrajini pozajmila tri milijarde dolara krajem 2013. godine, dok je Viktor Janukovič bio na čelu države.

Medvedev je rekao da Rusija ne želi da Ukrajini otpiše taj dug i da će se protiviti novim zajmovima MMF-a Ukrajini.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.