Rusi jačaju avijaciju: T-50 bez granica

Izvor: B92, 23.Jul.2017, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi jačaju avijaciju: T-50 bez granica

Moskva -- Vazdušno-kosmičke snage Rusije planiraju da u 2018. godini dobiju više od stotinu aviona i helikoptera.

To je rekao rekao komandant ratnog vazduhoplovstva, general pukovnik Viktor Bondarev, poslednjeg dana Međunarodnog avio-kosmičkog salona MAKS 2017.

"Dobićemo najmanje kao ove godine. Više od stotinu novih letelica, a biće i modernizacije i kapitalnog remonta postojećih. Dobro se obnavljamo", naglasio je Bondarev novinarima.

Govoreći >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o novom državnom programu naoružanja 2018-2025, godine na kojem se trenutno radi, on je je naglasio da "avijaciju nisu uvredili".

"Svi dobro znaju da se svet kreće putem razvoja avio-kosmičkih jedinica. Tamo su nove tehnologije, razvoj, napredak. Na kraju, to utiče i na razvoj privrede i industrije“, zaključio je general, preneo je Sputnjik.

Bondarev je govorio i o ruskom borbenom T-50 (PAK FA) pete generacije, ističući da ta letelica daje pilotima praktično neograničene mogućnosti prilikom pilotiranja i borbe, preneo je Tas s.

"Rekao bih da zasad nema fiziološke granice za pilota PAK, kako u letačkoj obuci, tako i u pilotiranju ovim avionom", rekao je Bondarev.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NAORUŽAVANJE Rusija jača avijaciju, vojska dobija 100 NOVIH LETELICA

Izvor: Blic, 23.Jul.2017

Vazdušno-kosmičke snage Rusije planiraju da u 2018. godini dobiju više od stotinu aviona i helikoptera, izjavio je komandant ratnog vazduhoplovstva, general pukovnik Viktor Bondarev...Bondarev je to novinarima rekao u subotu, poslednjeg dana Međunarodnog avio-kosmičkog salona MAKS 2017...- Dobićemo...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.