ПОДАРОК Rus bacio neprocenjivo bogatstvo u more kod Petrovca

Izvor: Blic, 21.Sep.2015, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ПОДАРОК Rus bacio neprocenjivo bogatstvo u more kod Petrovca

Državljanin Rusije Vladimir Evgenič iz Moskve bacio je juče u more uz petrovačku plažu 500 rimskih novčića, neprocenjive vrednosti.

PETROVAC: Rus bacio 500 rimskih novčića u more http://t.co/Oe2T5M1kZv pic.twitter.com/sOOnf1wfGU

Rus, koji je strastveni sakupjač antkviteta, nesvakidašnji poklon gradu darivao je jer, kako kaže, već punu deceniju i po živi u Petrovcu, koga osjeća kao svoj drugi rodni grad.

Evgenič je juče rano ujutru, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pred samu kišu, isplovio barkom u kojoj je bio sa nekoliko meštana.

Nakon što su prethodno iz njegove vredne zbirke prebojali više od 500 novčića, krenuli su od Crvene Komune do Lazareta, i na nekih desetak metara od obale, bacali "blago".

Među novčićima nalaze se i vredni primerci, koji su san svakog kolekcionra.

Upravo Petrovac, koji u svojoj dugoj istoriji, beleži i Rimljane, iza kojih je kao trag ostao jedan od najčuvenijih rimskih mozika na lokalitetu Mirište iznad grada, kao i ostaci celog naselja iz toga perioda, vekovima unazad je bio mesto gde su se sudarale brojne civilizacije i kulture.

- Na ideju sam došao sa svojim prijateljima, sa kojima svakoga dana provodim vreme. Petrovac, koji je deo tog drevnog Mediterana, zaslužuje da bude grad u koji će ljudi, sa bilo kog meridijana, rado dolaziti, ne samo na odmor, već i da istražuju njegovu bogatu kulturu, istoriju… Upoznat sa istorijom Crne Gore i ovoga mesta, odlučili smo da moru vratimo "blago", koje su vekovima unazad isti ti ljudi uzimali. Upravo podmorje ovoga dela Jadrana, bila je nepresušna riznica, koja je nekontrolisano pljačkana - kazao je za "Vijesti" Evgenič.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Twiter

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Šta mu bi? Rus bacio neprocenjivo bogatstvo u more kod Petrovca

Izvor: B92, 21.Sep.2015

Vladimir Evgenič iz Moskve bacio juče je bacio u more uz petrovačku plažu 500 rimskih novčića, koji su neprocenljive vrednosti...Vladimir je strastveni sakupljač antikviteta. Izjavio je da Petrovac doživljava kao svoj drugi rodni grad...On je juče rano ujutru bacio 500 novčica, a među njima...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.