Rus bacio neprocenjivo bogatstvo u more kod Petrovca

Izvor: Vostok.rs, 22.Sep.2015, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rus bacio neprocenjivo bogatstvo u more kod Petrovca

22.09.2015. -

Državljanin Rusije Vladimir Evgenič iz Moskve bacio je juče u more uz petrovačku plažu 500 rimskih novčića, neprocjenjive vrednosti.

Evgenič je to učinio sa svojim prijateljima meštanima.

Tako će turisti, koji ubuduće budu dolazili na odmor u Petrovac, imati mogućnost da pronađu i rimske novčiće.

Rus, koji je strastveni sakuljač antkviteta, nesvakidašnji poklon gradu darivao je jer, kako kaže, već punu deceniju i >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << po živi u Petrovcu, koga osjeća kao svoj drugi rodni grad.

Evgenič je juče rano ujutru, pred samu kišu, isplovio barkom u kojoj je bio sa nekoliko meštana.

Nakon što su prethodno iz njegove vredne zbirke prebojali više od 500 novčića, krenuli su od Crvene Komune do Lazareta, i na nekih desetak metara od obale, bacali "blago".

Među novčićima nalaze se i vredni primerci, koji su san svakog kolekcionra.

- Na ideju sam došao sa svojim prijateljima, sa kojima svakoga dana provodim vreme. Petrovac, koji je deo tog drevnog Mediterana, zaslužuje da bude grad u koji će ljudi, sa bilo kog meridijana, rado dolaziti, ne samo na odmor, već i da istražuju njegovu bogatu kulturu, istoriju… Upoznat sa istorijom Crne Gore i ovoga mesta, odlučili smo da moru vratimo "blago", koje su vekovima unazad isti ti ljudi uzimali. Upravo podmorje ovoga dela Jadrana, bila je nepresušna riznica, koja je nekontrolisano pljačkana - kazao je za "Vijesti" Evgenič.

Izvor: vijesti.me    
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.