RT: SAD su se „razotkrile“ zbog terorističkog napada u Moskvi – MSP

Izvor: Vostok.rs, 27.Mar.2024, 23:00

RT: SAD su se „razotkrile“ zbog terorističkog napada u Moskvi – MSP

SAD prikrivaju Ukrajinu poričući da je Kijev bio umešan u smrtonosnu pucnjavu u „Krokus siti holu“ kod Moskve prošle nedelje, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.
U petak uveče, grupa ljudi naoružanih automatskim oružjem napala je mesto uoči rok koncerta, neselektivno pucajući na civile i zapalivši zgradu. U terorističkom napadu, najgorem u istoriji Rusije od ranih 2000-ih, poginulo je najmanje 140 ljudi, a povređeno skoro 200. Posle pucnjave, organi za sprovođenje zakona priveli su nekoliko osumnjičenih, uključujući četvoricu optuženih za izvođenje napada. Prema rečima ruskog predsednika Vladimira Putina, optuženi – koje je opisao kao „radikalne islamiste“ – uhvaćeni su u bekstvu „prema Ukrajini gde je, prema preliminarnim podacima, pripremljeno za prelazak granice“. U međuvremenu, SAD, zajedno sa mnogim svojim saveznicima, insistiraju da su za pucnjavu krivi isključivo teroristi Islamske države (ID, ISIS), rekavši da nema naznaka da je Kijev imao ikakve veze s tim. Ukrajina je takođe oštro negirala bilo kakvu umešanost. Komentarišući poziciju Zapada, Zaharova je u intervjuu za RIA Novosti u sredu izjavila da su se „oni [Vašington] razotkrili“. „Počeli su da plaču, ne pozivajući na istragu, već prikrivajući Ukrajinu. Njihova pristrasnost i umešanost u ovo pitanje je očigledna.” Ona je tvrdila da bi prva reakcija Vašingtona bila da naglasi potrebu za istragom da Kijev zapravo nije bio umešan u napad. Komentari Zaharove dolaze nakon što je šef ruske Federalne službe bezbednosti (FSB) Aleksandar Bortnikov sugerisao da iza pucnjave možda stoje ne samo Ukrajina, već i SAD i Velika Britanija – glavni podržavaoci Kijeva u njegovom sukobu sa Moskvom. On je informacije o tom pitanju opisao kao opšte, ali je dodao da istražitelji već imaju „konkretne rezultate“.       Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: RT (ž)

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

KAKO ĆE PUTIN DA ISKORISTI MASAKR U SVOJU KORIST Gradio je moć na krvavim terorističkim napadima, svi strepe od njegovog sledećeg poteza

Izvor: Blic, 28.Mar.2024, 05:37

Otkako se Vladimir Putin popeo na više nivoe vlasti 1998. – prvo kao šef Federalne službe bezbednosti (FSB), naslednice KGB-a, a kasnije kao premijer i predsednik – Rusija je pretrpela oko 15 terorističkih napada. Iako je malo njih bilo smrtonosno kao prošlonedeljni masakr u koncertnoj dvorani...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.