Izvor: Press, 08.Nov.2012, 13:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminula i šesta žrtva napada "ruskog Brejvika" (VIDEO)

Šesta žrtva napada podlegla je povredama zadobijenim kada je Rus Dmitrij Vinogradov juče otvorio vatru na svoje kolege, uključujući i ženu koju je voleo, u jednoj farmaceutskoj kompaniji u Moskvi, rekao je neimenovani portparol bolnice

On je naveo da "iako su se doktori borili celu noć" da spasu ranjenog čoveka, on je danas preminuo na odeljenju intenzivne nege.

Dmitrij Vinogradov (30) juče je otvorio >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << vatru na sedam svojih kolega od kojih je petoro umrlo na licu mesta, a dvoje teško povređeno u napadu izazvanom, kako su istražitelji naveli, depresijom koja je bila rezultat neuzvraćene ljubavi jedne koleginice.

Vinogradov je uhapšen ubrzo posle ubistva, a istražitelji su najavili da će biti podvrgnut psijijatrijskom ispitivanju, prenela je agencija RIA Novosti.

"On je policiji rekao da se zaljubio u devojku koja je bila farmaceut, ali da njegova osećanja nisu bila uzvraćena. Zbog toga se opijao pet dana i u sredu je došao i otvorio vatru", potvrdio je neimenovani izvor iz ruske policije dodavši da je Vinogradov pucao na one koje je smatrao odgovornim za svoju neuzvraćenu ljubav.

Nekoliko sati pre ubistva Vinogradov je na ruskoj društvenoj mreži "VKontakte" objavio manifest u kome je detaljno opisao svoju mržnju prema čovečanstvu tvrdeći da je jedini način da svet učini boljim taj da ubije što je moguće više ljudi.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.