Pozvaću Rusiju da se uključi u sprečavanje krize

Izvor: B92, 06.Mar.2017, 23:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Pozvaću Rusiju da se uključi u sprečavanje krize"

Predsednik SNP Nenad Popović razgovaraće narednih dana u Moskvi sa ruskim zvaničnicima o rastu tenzija u Makedoniji.

On je rekao da će pozvati Rusku Federaciju da se aktivno uključi u sprečavanje eskalacije makedonske krize i njenog prelivanja na ceo Balkan, najavljeno je iz te partije.

U saopštenju dostavljenom medijima upozorava se da makedonska kriza predstavlja otvorenu pretnju za Srbiju, ali i za srpski narod koji živi u toj državi.

Srbi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Makedoniji, kako se navodi, opravdano osećaju strah i zabrinutost jer do sada nije bilo nikakvih reakcija iz Srbije.

Zato SNP poziva Vladu Srbije da saglasno međunarodnom pravu stane u zaštitu Srba u Makedoniji i pozove predstavnike srpskih partija na konsultacije u Beograd.

U Makedoniji je, kako se navodi, na delu početak stvaranja takozvane "Velike Albanije", projekta koji je dogovoren u Tirani i Prištini a koji su podržale i makedonske opozicione partije u želji da po svaku cenu dođu na vlast, navodi se u saopštenju SNP.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.