Povećanje proizvodnje gasa za dva odsto

Izvor: Capital.ba, 06.Dec.2019, 10:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povećanje proizvodnje gasa za dva odsto

MOSKVA – Rusija će u ovoj godini povećati proizvodnju gasa za dva procenta u poređenju sa prošlom godinom, na 740 milijardi metara kubnih, izjavio je ruski ministar energetike Aleksander Novak. “Radi daljih pouzdanih isporuka domaćim i stranim potrošačima, proizvodnja gasa nastavlja da raste. Ove godine očekuje se da će stopa porasti za dva odsto u poređenju sa prošlogodišnjim rekordom gasne industrije i da će dostići >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << oko 740 milijardi metara kubnih”, rekao je Novak. On je dodao da Rusija ostvaruje impresivan uspjeh na tržištu tečnog prirodnog gasa, prenio je TASS. “Nadamo se da će do kraja godine izvoz gasa biti povećan za blizu 44 odsto i da će dostići oko 39 milijardi metara kubnih”, rekao je ruski ministar energetike. Tokom 2018. godine, proizvodnja gasa u Rusiji porasla je za 4,9 odsto u odnosu na prethodnu godinu i dostigla je 725 milijardi metara kubnih. U istom periodu izvoz je povećan za 70 odsto i dostigao 26,7 milijardi metara kubnih. Srna Чланак Povećanje proizvodnje gasa za dva odsto се појављује прво на INFORMACIJA JE KAPITAL - Capital.ba.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Dogovoreno smanjenje dnevne proizvodnje nafte za 500.000 barela

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Dec.2019

Organizacija zemalja izvoznica nafte (OPEK) i Rusija saglasile su se da dodatno smanje proizvodnju nafte u prvom kvartalu sljedeće godine za 500.000 barela dnevno, kako bi se održale globalne energetske cijene, izjavio je ruski ministar energetike Aleksandar Novak.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.