Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Nov.2014, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo otvoren Mekdonalds u centru Moskve

Prvi moskovski restoran američkog lanca brze hrane Mekdonald ponovo je danas otvoren posle četvoromesečnog zatvaranja zbog kršenja ruskih sanitarnih propisa

Ovaj restoran na Puškinovom trgu u centru Moskve, prvi je koji je otvoren u Rusiji 1990, još za vreme Sovjetskog Saveza, i postao je poznat po dugim redovima u sred zime.

"Dobili smo odobrenje ruske sanitarne agencije da ponovo otvorimo naš restoran na Puškinovom trgu", rekla je za Frans pres Svetlana Poljakova, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << portparol američkog lanca u Rusiji.

Ruske vlasti su tokom avgusta sprovele oko 200 inspekcija u restoranima Mekdonaldsa širom zemlje, i optužili kompaniju za kršenje sanitarnih propisa. Mekdonalds je morao da zatvori devet svojih restorana u Moskvi i regionu, a šest je i dalje zatvoreno.

Ruske vlasti odbacile su optužbe da vrše pritisak na ovu kompaniju, simbol američkog načina života, zbog porasta napetosti između Rusije i SAD usled ukrajinske krize.

Mekdonalds ima oko 400 restorana širom Rusije i prema analitičarima finansijske firme Morgan Stenli u Rusiji ostvaruje dobit od preko 260 miliona evra.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Ponovo otvoren Mek Donalds na Puškinovom trgu u centru Moskve

Izvor: Blic, 19.Nov.2014

Prvi moskovski restoran američkog lanca brze hrane Mek Donalds ponovo je danas otvoren posle četiri meseca pauze zbog navodnog kršenja ruskih sanitarnih propisa, javljaju izvestači agencije Frans pres...Taj lokal Mekdonaldsa, na Puškinovom trgu u centru Moskve, prvi je koji je otvoren u Rusiji 1990,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.