Izvor: Vostok.rs, 24.Maj.2019, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peskov: Sa velikom pažnjom pratimo proces povezan sa ’bregzitom‘

Kremlj sa velikom pažnjom prati procese vezane za „bregzit“ u Velikoj Britaniji, Moskva je zainteresovana za predvidivu i stabilnu Evropsku Uniju, izjavio je novinarima portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov.
On je istakao da za sada nije spreman da objavi reakciju Kremlja na ostavku britanske premijerke Tereze Mej. „Mi svakako sa velikom pažnjom pratimo proces povezan sa ’bregzitom‘, koji neminovno pogađa i samu Britaniju i situaciju u Evropskoj uniji. To je prvenstveno uslovljeno činjenicom da je Evropska unija naš glavni trgovinsko-ekonomski partner. Zbog toga smo zainteresovani za predvidivog i stabilnog partnera“, istakao je Peskov.  Mandat Tereze Mej tekao je u teškom periodu bilateralnih odnosa Rusije i Velike Britanije, rekao je on i dodao da je teško setiti se nekih prekretnica povezanih sa doprinosom njihovom razvoju. Premijer Velike Britanije Tereza Mej danas je objavila da će podneti ostavku na mesto lidera Konzervativne partije 7 juna. Na ovaj korak prisilili su je članovi njene partije, uključujući i članove vlade, nezadovoljni obnovljenim dogovorom sa Evropskom unijom o „bregzitu“ koji je Mejova predstavila.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Evropska Unija

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KREMLJ: Za Rusiju mandat Tereze Mej bio komplikovan period u odnosima dve zemlje

Izvor: RTV Pink, 24.Maj.2019

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov ocenio je danas da je mandat Tereze Mej predstavljao "vrlo komplikovan period" za odnose izmedju Velike Britanije i Rusije, navodeći da Rusija sa pažnjom prati situaciju posle objave britanske premijerke o ostavci.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.