Peskov: Rusija će odgovoriti recipročnim sankcijama

Izvor: Vostok.rs, 22.Jun.2015, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peskov: Rusija će odgovoriti recipročnim sankcijama

22.06.2015. -

Rusija veruje da su sankcije Zapada protiv Moskve neosnovane, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

On je reagovao na odluku EU da produži sankcije Rusiji do 31. januara 2016. godine, uz objašnjenje da je potrebno osigurati provođenje sporazuma iz Minska o prekidu vatre.

- Govoreći o sankcijama, reciprocitet je osnova našeg pristupa - rekao je Peskov.

Ostali ruski zvaničnici izjavili su da će >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << Moskva verovatno produžiti zabranu uvoza prehrambenih proizvoda sa Zapada.

EU će preispitati režim sankcija za šest ili sedam meseci, rekao je Paolo Đentolini, italijanski ministar spoljnih poslova.

On je dodao da je dijalog sa Rusijom, posebno o Libiji i Siriji, od "presudnog značaja", prenela je "Raša tudej".

Sankcije se odnose na ruski finansijski, odbrambeni i energetski sektor, ali samo u oblasti naftnih kompanija. Ruski gasni sektor nije meta kaznenih mera Zapada.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.