Izvor: Vostok.rs, 28.Avg.2018, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pentagon odbacio navode Moskve da SAD pripremaju napad na Siriju

Pentagon je odbacio navode iz Ministarstva odbrane Rusije da SAD okupljaju grupu nosača krstarećih raketa na Bliskom istoku za napad na sirijske snage.

„Ono što mogu da kažem, jeste da ruski navodi o američkom vojnom okupljanju u istočnom Sredozemlju nisu ništa više od propagande. To nije tačno. To, ipak, ne znači da smo nespremni da odgovorimo, ukoliko bi predsednik SAD Donald Tramp naredio takvu akciju“, rekao je portparol Pentagona Erik Pejhon.


On je dodao da američke vlasti nikada ne govore javno o budućim vojnim dejstvima ili o tome kakav bi mogao biti odgovor na eventualni napad sirijskih vlasti sa korišćenjem hemijskog oružja i dodao da je Vašington "zabrinut" zbog navoda da bi sirijski režim mogao da izvrši napad u Idlibu, koji bi doveo do devastirajućih humanitarnih posledica.

Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut


Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.