Patrijarh Kiril otputovao na susret s papom Franjom

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Feb.2016, 12:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patrijarh Kiril otputovao na susret s papom Franjom

Poglavar Ruske pravoslavne crkve Kiril krenuo je danas na Kubu gdje je za sutra predvidjen povijesni sastanak s poglavarom Rimokatoličke crkve, papom Franjom.

To će biti prvi sastanak poglavara dviju najvećih kršćanskih crkava poslije skoro tisuću godišnje podjele na istočnu i zapadnu crkvu.

Ruska televizija prikazala je snimke patrijarha Kirila koji ulazi u avion na aerodromu Vnukovo u Moskvi.

U >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << nedavnom zajedničkom saopćenju, Vatikan i Ruska pravoslavna crkva su navele da će susret biti "važna faza u odnosima dviju crkave". Obje strane se nadaju da će to istovremeno biti  "znak nade za sve ljude dobre volje".

Predvidjeno je i da poglavari dvije crkve potpišu zajedničku deklaraciju.

Poslije sastanka u Havani, papa kreće u posjet Meksiku, gdje će boraviti do 18. februara, a patrijarh Kiril će u posjetu Južnoj Americi biti 11 dana.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Patrijarh Kiril na putu za Kubu

Izvor: Beta, 11.Feb.2016

Poglavar Ruske pravoslavne crkve Kiril krenuo je danas na Kubu gde je za sutra predvidjen istorijski sastanak s poglavarom Rimokatoličke crkve, papom Franjom, javila je agencija Frans pres.To će biti prvi sastanak poglavara dveju najvećih hrišćanskih crkava posle skoro hiljadugodišnje podele hrišćanstva...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.