Ograničavanja ruskih medija su politička cenzura

Izvor: B92, 07.Nov.2019, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ograničavanja ruskih medija su politička cenzura"

Moskva -- Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je ograničavanje rada ruskih novinara u brojnim državama pokušaj da se uvede politička cenzura.

"Neprijateljska atmosfera i nepoverenje podštiču se prema ruskim medijima u brojnim zemljama", rekao je Lavrov na konferenciji posvećenoj slobodi medija, prenosi Tas s.

Kako je rekao, on ne podržava zabranu rada stranih medija, među kojima i Dojče vele, koji rade u Rusiji iako je ruski parlament taj medij optužio da je prekršio izbornu tišinu i zatražio od Ministarstva da zabrani rad, prenosi Rojters.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Izbori

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Lavrov pozvao Iran da ispuni uslove iz nuklearnog sporazuma

Izvor: B92, 07.Nov.2019

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov pozvao je danas Iran da ispuni uslove nuklearnog sporazuma iz 2015. sa svetskim silama...Lavrov je rekao da Moskva razume zašto Teheran umanjuje svoje obaveze...U razgovoru sa novinarima u Moskvi, Lavrov je rekao da su dogadjaji koji se odvijaju oko nuklearnog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.