Obama: Sankcije Rusiji prilično štetne za Moskvu

Izvor: VOA, 16.Nov.2014, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama: "Sankcije Rusiji prilično štetne za Moskvu"

Svetski lideri su oštro osudili ruskog predsednika Vladimira Putina na ekonomskom samitu G-20 u Brisbejnu zbog intervencije Moskve u Ukrajini.

Predsednik Barak Obama je danas izjavio da će medjunarodna zajednica i dalje  izolovati Rusiju ukoliko Putin nastavi da krši medjunarodni zakon i sporazume koji imaju za cilj okončanje konflikta u Ukrajini.  Obama je u današnjem govoru u Brisbejnu u Australiji na kraju ekonomskog samita G-20 rekao da su tekuće sankcije protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << Rusije "prilično štetne za Moskvu"  i dodao " naši timovi konstantno razmatraju mehanizme kojima bi intenzivirali pritisak po potrebi".

Kanadski premijer Stiven Harper je, kako se navodi, rekao Putinu "rukovaću se sa vama, ali imam da vam kažem samo jednu stvar : Morate napustiti Ukrajinu." Australijski premijer Toni Abot je apelovao na Putina da "prizna" obaranje maelzijskog putničkog mlaznjaka iznad istočne Ukrajine dok je britanski premijer Dejvid Kameron nazvao ruskog lidera "nasilnikom".

Putin je danas otputovao iz Australije ranije no što je planirano, rekavši da mora da se naspava. Putin je izjavio za novinsku agenciju Ria Novosti da njegov prevremeni  odlazak nema nikakve veze sa zategnutošću u Ukrajini. Ali je priznao neslaganje sa drugim svetskim liderima. Danas počinje uklanjanje ostataka putničkog mlaznjaka četiri meseca posle njegovog obaranja. Rusija demantuje bilo kakvu umešanost u taj incident.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na VOA...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.