Izvor: JUGpress.com, 24.Mar.2024, 13:13

(Ne)jasna pozadina terorističkog napada na Rusiju

Piše: Aleksandar Stojanović
Teroristički napad u Moskvi, tokom kog je ubijeno više od 140, a ranjeno preko 100 posetilaca koncertne sale “Krokus”, zgrozio je svet. On je ujedinio međunarodnu javnost u osudi ovog monstruoznog čina, uključujući tu i one koji su, od početka rata u Ukrajini, stiče se utisak, preko mere učestvovali u demonizaciji Rusije. Napad je pokrenuo i dva važna pitanja.
Propusti službi bezbednosti
Prvo, za svetsku javnost možda ne toliko interesantno, ali svakako ne manje važno, tiče se velikih propusta u čitavom bezbednosno-obaveštajnom aparatu Rusije.  Nema nikakve sumnje da ceh zbog ovog velikog zločina, ali i strategijskog iznenađenja, moraju...

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.