Napad na ruske navijače - jedan na intenzivnoj!

Izvor: Mondo, 26.Mar.2017, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napad na ruske navijače - jedan na intenzivnoj!

Dvojica navijača moskovskog fudbalskog kluba Spartak su hospitalizovana, dok je treći zadobio ogrebotine nakon što ih je sinoć u Beogradu, dok su išli ulicom, napala grupa ljudi koji nisu navijači, javlja "Sputnjik".

Foto: youtube/printscreen

Jurij Pičugin, ataše za medije Ambasade Rusije u Beogradu, potvrdio je za "Sputnjik" da su u incidentu povređena dva državljanina Rusije - Maksim Butrin i Pavel Bodrov.

„Ambasada je u kontaktu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << sa njima. Saradnik konzularnog odseka Ambasade ih je posetio i razgovarao sa njima. Njihovi rođaci su obavešteni o tome šta se desilo. Za sada se ovim slučajem bavi policija Srbije“, rekao je Pičugin.

Navijaču Pavelu Bodrovu lekari su izvadili slezinu.

„Bodrovu je izvađena slezina i on ima hematom u gornjem delu bubrega. On je svestan, ali je i dalje na intenzivnoj nezi. Temperatura je normalna bez ikakvih komplikacija“, izjavila je za "Sputnjik" dežurna lekarka Branislava Stefanovicć.

Drugi navijač Maksim Butrin mogao bi da bude otpušten iz bolnice tokom dana.

„Butrin je pri svesti, može da komunicira. Hemodinamika je stabilna. Stanje je pod kontrolom. Danas će biti urađen drugi deo operacije, ali ne intenzivan. Možda cćemo ga danas otpustiti“, rekla je doktorka.

Pre toga ruski mediji su javili da su tri navijača zadobila povrede nožem posle prijateljske utakmice između Spartaka i Crvene Zvezde u Ulici kralja Milana u Beogradu.



Izvor: youtube

U Beogradu izbodeni ruski navijači?!

Prema ranijim navodima Tassa, očevici su rekli da je u subotu uveče, posle utakmice Zvezde i Spartaka, grupa ruskih i srpskih navijača napadnuta dok je hodala ulicom sa zastavama svojih klubova, nakon što su se sa navijačima beogradskog Partizana sukobili zbog crveno-belih šalova.

Sevali noževi u Beogradu, izbodeno četvoro

Sada "Sputnjik" prenosi, pozivajući se na nezvanične izvore, da napadači na navijače Spartaka uopšte nisu bili navijači, već da ih je napala grupa ljudi, za kojom traga policija.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.