Na tursko-iračkoj granici 12.000 cisterni ID-a (VIDEO)

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Dec.2015, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na tursko-iračkoj granici 12.000 cisterni ID-a (VIDEO)

MOSKVA - Ruska obavještajna služba zabilježila je skoro 12.000 naftnih cisterni na tursko-iračkoj granici na prelazu u rejonu Zaho, izjavio je general Sergej Rudskoj.

"U trenutku snimanja u rejonu Zaho sa obije strane tursko-iračke granice nalazilo se 11.775 naftnih cisterni i kamiona, od kojih je 4.530 na teritoriji Turske, a 7.245 u Iraku", rekao je novinarima Rudskoj, načelnik glavne operativne uprave Generalštaba >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Oružanih snaga Rusije.

Na tursku teritoriju nafta ulazi preko graničnog prelaza u rejonu Zaho.

Generalštab je opisao novu trasu šverca sirijske nafte terorista ID: kamioni najkraćim putem ulaze u Irak, a zatim se prebacuju u Tursku.

Kako je izjavio Rudskoj, teroristi pokušavaju da izbjegnu rusku avijaciju, pa "mijenjaju logistiku i pronalaze nove puteve za šverc sirove nafte".

Prema njegovim riječima, trasa transporta vodi iz provincije Dejr el Zor, koja se nalazi pod kontrolom ID, preko graničnih prelaza Guna i Tel Sfuk u pravcu provincija Mosul i Zaho na teritoriji Iraka.

Teroristi u Siriji maskiraju cisterne i kreću se noću.

"Nastavlja se korišćenje sjeverne i zapadne trase u Siriji, o kojima smo ranije govorili. Uslijed gubitaka od ruske avijacije, teroristi se kreću po njima uglavnom noću. Cisterne se prerušavaju u obične kamione i kreću se u malim kolonama od po nekoliko desetina vozila", rekao Rudskoj.

Ruska avijacija je izvela više od 5.200 naleta od 30. septembra, kada je počela operaciju u Siriji, izjavio je načelnik glavne operativne uprave Generalštaba Oružanih snaga Rusije Sergej Rudskoj.

"Od 30. septembra, ruska avijacija je u Siriji izvela 5.240 naleta, uključujući 145 naleta aviona strateške, raketne i daleke bombarderske avijacije", rekao je general Rudskoj novinarima.

Ruska avijacija je u četvrtak izvela 189 udara po objektima islamista u Siriji, rekao je ruski general.

"Samo juče je izvedeno 189 udara po objektima militanata, od kojih su 142 planirana", rekao je Rudskoj.

Sirijske vladine snage i patriotski odredi opozicije deluju i postižu najviše uspjeha u provincijama Alepu i Latakiji i predgrađima Damaska.

"Uz podrš„U provinciji Latakija odredi sirijske armije vodili su ofanzivu u pravcu severa i istoka. Uspostavljena je kontrola nad visoravni Džebel Noba, koja je ključna za razvoj", rekao je on.

Ruski avioni su za nedjelju dana u Siriji uništili nove objekte za proizvodnju i preradu naftu koje koriste teroristi.

On je dodao da je od početka ruske operacije uništeno oko 2.000 cisterni terorista.

"Ruske avijacije, vladine snage, kao i odredi patriotski raspoložene opozicije, nastavljaju da vode ofanzivu protiv odreda militanata u svim pravcima. Najveći uspjeh postignut je u provincijama Alepu i Latakiji i predgrađima Damaska", rekao je Rudskoj.

Sirijska vojska uz podršku ruske avijacije sužava obruč oko terorista u predgrađu Damaska, naveo je ruski general.

"U predgrađima Damaska vladine snage su uspijele da uspostave kontrolu nad naseljem Masrdž Sultan i nastavljaju sa čišćenjem tog područja, sužavajući krug oko nelegitimnih oružanih formacija u pravcu Našabija, Nula, Duma, Zibdina", dodao je Rudskoj.

Sirijska vojska je uz podršku ruske avijacije u Latakiji uspostavila kontrolu nad ključnom visoravni Džebel Nobom i očistila od militanata naselje Kepir, izjavio je ruski general.

"U provinciji Latakija odredi sirijske armije vodili su ofanzivu u pravcu sjevera i istoka. Uspostavljena je kontrola nad visoravni Džebel Noba, koja je ključna za razvoj", rekao je on.

Ruski avioni su za nedjelju dana u Siriji uništili nove objekte za proizvodnju i preradu naftu koje koriste teroristi.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.