Na paradu u Moskvi dolazi 12 svetskih lidera

Izvor: B92, 11.Jun.2020, 17:33

Na paradu u Moskvi dolazi 12 svetskih lidera

Rusija je potvrdila da su sve objavljene pozivnice za Paradu pobede u Moskvi još na stolu i da je 12 lidera već reklo da će prisustvovati tom događaju.

To je izjavio danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov na sastanku Saveta za nacionalnu bezbednost kome je prisustvovao ruski predsednik Vladimir Putin.

"Potvrdili smo da su sve pozivnice i dalje aktivne za sve pozvane na paradu (ranije) planiranu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za 9. maj. Već su nam stigle potvrde od 12 šefova država, a većina su (čelnici) članica CIS-a (Zajednice nezavisnih država)", rekao je Lavrov, preneo je TAS.

Putin je naveo da tokom Parade pobede koja će biti održana 24. juna, bezbednost stranih gostiju mora biti u potpunoisti obezbeđena zbog pandemije koronavirusa.

"Svakako moramo osigurati potpunu bezbednost naših gostiju", rekao je Putin.

Parada pobede na moskovskom Crvenom trgu trebalo je da bude održana 9. maja, ali je odložena zbog epidmeije koronavirusa.

Predsednik Rusije najavio je 26. maja da će Parada biti održana 24. juna, na dan kada je održana prva Parada pobede u Moskvi pre 75 godina.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Lavrov objavio: 12 lidera potvrdilo dolazak na Paradu pobede

Izvor: Večernje novosti, 11.Jun.2020

Rusija je potvrdila da su sve prethodno objavljene pozivnice za Paradu pobede u Moskvi još na stolu i da je 12 lidera već reklo da će prisustvovati tom dogadaju Rusija je potvrdila da su sve prethodno objavljene pozivnice za Paradu pobede u Moskvi još na stolu i da je 12 lidera...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.