Na letu patrijarha Kirila izbegnuta nesreća

Izvor: RTS, 21.Feb.2016, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na letu patrijarha Kirila izbegnuta nesreća

Let patrijarha moskovskog i cele Rusije Kirila za Antarktik pre nekoliko dana umalo se nije tragično završio kada je pukao prvi zaštitni sloj prednjeg stakla aviona na visini od 9.000 metara, što je moglo da dovede do dekompresije kabine.
Patrijarh Kiril je nekoliko dana nakon incidenta ispričao se avion nalazio na visini od 9.000 metara u trenutku nesreće i da bi na takvoj visini imali >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << malo šanse da stignu do kopna u slučaju dekompresije.

"Prednje staklo se sastoji iz dva sloja, a prvi sloj koji trpi najveći pritisak se razleteo u param parčad. Pilot je prokomentarisao da je u pitanju veoma opasna situacija, te da je neophodno hitno se vratiti kako bi se zamenio avion. Ja sam se naravno složio i predložio da leti na visini od 4.000 metara kako bi u slučaju dekompresije svi u avionu ostali živi", rekao je patrijarh, prenosi Sputnjik.
Dodao je da nije mogao da otkaže svoju posetu Antarktiku, uprkos tome što je let bio veoma rizičan.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Incident

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Umalo tragedija na letu patrijarha Kirila

Izvor: Mondo, 21.Feb.2016

Let patrijarha moskovskog i cele Rusije Kirila za Antarktik umalo se nije tragično zavrsio kada je pukao prvi zastitni sloj prednjeg stakla aviona na visini od 9-000 metara, sto je moglo da dovede do dekompresije kabine...Foto: AP Photo/Leo Correa..Prednje staklo se sastoji iz dva sloja, a prvi sloj...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.