Medvedev upozorava Zapad zbog brzopletih ratova

Izvor: Blic, 17.Maj.2012, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medvedev upozorava Zapad zbog "brzopletih" ratova

Moskva - Ruski premijer Dmitrij Medvedev upozorio je danas zapadne sile da se uzdrže od "brzopletih" vojnih operacija koje bi pogodovale jačanju radikalnih islamskih grupa i čak rezultirale regionalnim nuklearnim ratovima.

- Posledica brzopletih vojnih operacija u stranim državama obično znači dolazak radikalnih elemenata na vlast - rekao je Medvedev na pravnom forumu održanom u Sankt Peterburgu.

On >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je rekao da je Moskva ukazala na nekoliko primera kako velike sile narušavaju suverenitet drugih država, prenela je Agencija Frans pres.

- Ponekad ove akcije, koje podrivaju državni suverenitet, mogu da rezultiraju regionalnim ratom. I čak, mada ne želim nikoga da plašim, upotrebom nuklearnog oružja - istakao je premijer Rusije i nekadašnji predsednik te zemlje.

Izjava Medvedeva, koji će učestvovati u radu dvodnevnog samita G8 u Kemp Dejvidu u SAD, 18. i 19. maja, jasno ukazuje na neslaganje sa Zapadom oko Sirije i ranije osude na račun vazdušnih napada NATO-a u Libiji, ukazao je Frans pres.

Skupu u Sankt Peterburgu prisustvuje i američki javni tužilac Erik Holder, navela je ta agencija.

Medvedev će na skupu G8 zameniti ruskog predsednika Vladimira Putina koji je otkazao put u SAD, obrazlažući tu odluku neophodnošću da nastavi posao na formiranju novog kabineta.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.