Lavrov začepio usta Britancima u UN: Ovo je obdanište!

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Sep.2018, 22:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov začepio usta Britancima u UN: Ovo je obdanište!

Prema rečima Sergeja Lavrova, Moskva ništa novo nije čula na sednici SB UN o neširenju oružja za masovno uništenje

Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov je nazvao arogantnom izjavu premijerke Velike Britanije Tereze Mej na račun Rusije zbog slučaja incidenta u Solsberiju. Premijerka Velike Britanije Tereza Mej, govoreći u SB UN, ponovo je optužila Rusiju za destabilizaciju situacije u svetu i primenu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << hemijskog oružja u Solsberiju.

.

- Ovo nije prvi put da Tereza Mej izlazi sa takvim optužbama i svaki put prilično arogantno izjavljuje da imaju sto odsto dokaza. Međutim, oni ni protiv koga ne pokreću postupak, krše minimum tri tačke, a možda i četiri konvencije: bilateralne, rusko-britanske, i višestrane u okviru Saveta Evrope o potrebi da se u takvim slučajevima direktno stupi u dijalog i razgovara o novonastaloj situaciji - rekao je Lavrov.

Lavrov kaže: "Kada nam govore - vi dobro znate, trebalo bi da ste svesni šta ste uradili i obećate da to više nećete da radite - to je obdanište, ne može tako".

Ambasada Rusije u Londonu je saopštila da je MUP Velike Britanije odbio zahtev Generalnog tužilaštva Rusije o pružanju pravne pomoći u "slučaju Skripalj". Kao razlog, oni su naveli stav B člana 2 Evropske konvencije o uzajamno pravnoj pomoći u krivičnim postupcima iz 1959. godine. Prema toj tački, pomoć može biti odbijena ako strana kojoj se nudi pomoć smatra da zahtev može naneti štetu suverenitetu, bezbednosti, javnom redu ili drugim vrlo važnim interesima. Odluka je doneta na najvišem nivou.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.