Izvor: Nezavisne Novine, 20.Apr.2016, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov u farmerkama naljutio Mongole

MOSKVA - Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov minule nedjelje boravio je u Mongoliji i na dočeku na aerodromu "Džingis Kan" u Ulan Batoru zbunio domaćine kada je izašao iz aviona u plavim farmerkama. Lavrov, inače poznat po eleganciji, očigledno nije bio informisan da će ga sačekati sa najvišim počastima i sa svečanim strojem poređanim u njegovu čast, pa se pojavio "sportski obučen".

Domaćini >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << su bili uvrijeđeni gestom visokog gosta, a politički komentator Cogtgerel je ocijenio da je dolazak u teksas pantalonama bio uvredljiv jer se "tako nešto nosi u kući kad se popravlja vodovodna instalacija". Bilo je očigledno da su u Ulan Batoru dolazak Lavrova u farmerkama doživjeli kao znak toga koliko ih on cijeni.

Međutim, nešto kasnije, Sergej Lavrov je na susret sa predsjednikom Mongolije Cahijaginom Elbegdoržem došao u prepoznatljivom stilu, u elegantnom odjelu.

Događaj iz Mongolije stigao je i do Rusije, pa je o tom slučaju opširno pisao visokotiražni "Moskovski komsomolac", ali i brojni sajtovi koji su prenosili komentar profesora univerziteta u Kardifu Sergeja Radčenka, koji je o tome pisao u časopisu "Diplomat". On smatra da je za vrijeme dugačkog leta dozvoljeno "komotno oblačenje", ali da je Lavrov prije izlaska iz aviona morao da se presvuče i pojavi se u odjelu.

Radčenko je u svom tekstu podsjetio da su u Mongoliji jedanput prethodno već bili uvrijeđeni kada je na paradi pobjede 2015. godine njihov predsjednik na svečanoj tribini sjedio suviše daleko od Vladimira Putina.

Doduše, na meti ljutnje Ulan Batora nisu bili samo Rusi. Profesor iz Kardifa tvrdi da su prije toga naljutili na predsjednika SAD Baraka Obamu koji je 2011. godine nespretno mahao rukom ispred lica predsjednika Elbegdorža, što su u Mongoliji ocijenili kao nepristojnost i neuvažavanje predstavnika druge zemlje.

SJEVERNA KOREJA

RUKOVODSTVO Severne Koreje zabranilo je nošenje fermerki i druge "zapadne odjeće". Osim toga, nije dozvoljen ni "pirsing". Zakon je stupio na snagu uoči održavanja Sedmog kongresa radničke partije Koreje, koji se održava sljedećeg mjeseca. Rukovodstvo ocjenjuje da takva vrsta odjeće može da provocira antisocijalističko raspoloženje. A kako su građani odjeveni, kontrolisaće posebni inspektori.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ruski političar šokirao Mongolce: "Ovako nešto se nosi po kući kad popravljate cevi"

Izvor: B92, 21.Apr.2016, 10:44

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov minule nedelje boravio je u Mongoliji i na dočeku na aerodromu "Džingis Kan" u Ulan Batoru zbunio domaćine kada je izašao iz aviona u plavim farmerkama...Lavrov, inače poznat po eleganciji, očigledno nije bio informisan da će ga sačekati sa najvišim...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.