Lavrov i Kurc razgovarali o saradnji u međunarodnim poslovima

Izvor: Vostok.rs, 26.Jun.2018, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov i Kurc razgovarali o saradnji u međunarodnim poslovima

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov razgovarao je telefonom sa kancelarom Austrije Sebastijanom Kurcom, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

„Razgovarali su o saradnji Moskve i Beča u međunarodnim poslovima“, navodi se u saopštenju.

Kontakt dve strane održan je u trenutku kada se očekuje dolazak pomoćnika predsednika SAD za nacionalnu bezbednost Džona Boltona u Moskvu, gde će sutra, kako se najavljuje, razgovarati sa Lavrovom. On je juče i danas boravio u Rimu i Londonu radi konsultacija o potencijalnom samitu predsednika Rusije i SAD, Vladimira Putina i Donalda Trampa narednog meseca.

Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov je saopštio da će ruska strana razgovarati sa Boltonom o međunarodnoj stabilnosti i bezbednosti, razoružanju, regionalnim problemima i rusko-američkim odnosima.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut
Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Rusija-SAD-Austrija: pripreme za samit velikih

Izvor: Vesti-online.com, 26.Jun.2018

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov razgovarao je telefonom sa kancelarom Austrije Sebastijanom Kurcom o "saradnji Moskve i Beča u međunarodnim poslovima", saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije...Lavrov i Kurc su razgovorali "u trenutku kada se očekuje dolazak pomoćnika predsednika...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.