Lavrov: Sve strane moraju da poštuju dogovore iz Minska

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Okt.2014, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Sve strane moraju da poštuju dogovore iz Minska

MOSKVA - Sve strane u konfliktu u Ukrajini moraju da primjenjuju dogovore iz Minska postignute 5. i 19. septembra, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov nakon sastanka sa finskim kolegom Erkijem Tuomiojom, koji je u posjeti Moskvi.

"Detaljno smo razgovarali o situaciji u Ukrajini i naš zajednički stav je da sve strane u konfliktu >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << moraju da primjenjuju sporazume postignute u Minsku, a koji su sadržani u protokolu zaključenom 5. septembra i memoradnumu postignutom 19. septembra", izjavio je Lavrov.

Lavrov je rekao da sve države trebaju trezveno da procijene svoje pozicije o ukrajinskom pitanju i da shvate da je apsolutno bez perspektive optuživati proruske aktiviste za sve što se događa, prenosi RIA "Novosti".

Kijev je 15. aprila pokrenuo veliku akciju na istoku Ukrajine. Prema podacima UN, u sukobima je poginulo 3.600 ljudi, a više od 8.500 je ranjeno, uglavnom civila.

Rusija je osudila ovu akciju i pozvala vlasti u Kijevu da je okončaju.

Vlasti u Kijevu su, uz posredovanje Rusije i OEBS-a, u Minsku 5.septembra sa predstavnicima narodnih republika Donjeck i Lugansk potpisale sporazum o primirju.

Memorandum u devet tačaka o primjeni sprozauma potpisan je 19. septembra.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Lavrov: Da se poštuje sporazum iz Minska

Izvor: Vesti-online.com, 06.Okt.2014

Sve strane u konfliktu u Ukrajini moraju da primenjuju dogovore iz Minska postignute 5. i 19. septembra, izjavio je u ponedeljak ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov nakon sastanka sa finskim kolegom Erkijem Tuomiojom, koji je u poseti Moskvi...Sve sukobljene strane u Ukrajini da poštuju sporazum...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.