LADO NIVO, BRIŠI SUZE S LICA: 4x4 Vision concept je tvoja NASLEDNICA (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Sep.2018, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LADO NIVO, BRIŠI SUZE S LICA: 4x4 Vision concept je tvoja NASLEDNICA (VIDEO)

Da li je taj nivo?

Ruski proizvođač automobila, AvtoVAZ, predstavio je na Sajmu automobila u Moskvi svoj novi koncept model, Lada 4×4 Vision. Veruje se da on predstavlja naslednika legendarne Nive.

Koncept 4×4 Vision, je automobil sa odvažnim dizajnom koji pomalo podseća na Dacia Dustter na steroidima. Na prednjem delu novog terenca ističu se detalji u obliku slova "X" koje smo imali prilike >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da vidimo na svim konceptima i serijskim modelima Lada u poslednjih nekoliko godina.

Ispod karoserije se nalazi zaštita, a automobil je postavljen na felne veličine 21 cola i ima primetno veliki klirens, mada proizvođač nije precizirao koliko je tačno odstojanje donjeg dela automobila od tla.

Na staru Nivu podsećaju neki elementi eksterijera, poput "škrga" na zadnjimm stubovima, nosačima krova. Za izgled koncepta 4×4 Vision zaslužan je šef dizajna Stiv Matin, koje je oblikovao novu generaciju Ladinih modela, uključujući i Vestu.

VOZIO JE 400 KM/H NA AUTOPUTU! Ovo se viđa jednom u životu! (VIDEO)

Enterijer je izrađen u "fanki" stilu, u sivim i crnim tonovima, sa puno jarko narandžastih detalja koji razbijaju monotoniju i unose živost u kabinu vozila.

Tu su i dva digitalna ekrana. Jedan ekran je zapravo digitalna instrument tabla, a drugi je pozicioniran na centralnoj konzoli, i preko njega se predstavljaju multimedijalni sadržaji.

Sa bočnih strana tog ekrana infotejnment sistema se nalaze otvori za vazduh. On je opremljen i dvozonskom klimom, ambijentalnim osvetljenjem, panorama staklenim krovom i novim multifunkcionalnim volanom.

Navodi se da je ovaj terenac baziran na "specijalnoj" platformi, te da je dugačak 4,2 metara, što je za samo desetak centimetara manje od druge generacije modela Dačia Duster.

Detalji o pogonskom sklopu nisu saopšteni, a na fotografijama se vidi da je za prenos snage na točkove upotrebljen automatski menjač.

ISTROŠIO VAM SE AKUMULATOR? Ovako ćete upaliti motor, ako nemate kablove za startovanje (VIDEO)

Iako AvtoVAZ nije otkrio planove o produkcijskoj verziji, ona bi najranije mogla da ugleda svetlost dana 2019. godine.

AvtoVAZ nije zvanično potvrdio da je reč o vozilu koje najavljuje naslednika Lade Nive, ali se očekuje se da će buduća produkcijska verzija ovog koncepta zameniti vremešni, legendarni ruski terenac koji je uz manje promene i drugačiju oznaku (sada se zove Lada 4x4) na tržištu već četiri decenije.

Tome u prilog idu i ranije najave da ruski proizvođač priprema naslednika Nive i da će se on pojaviti 2018. godine.

Šta vi mislite? Da li bi ovaj model mogao biti dostojan naslednik kraljice svih terenaca, legendardne Lade Nive?
Pogledaj vesti o: Dacia

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.