Kremlj: Čudne izjave o umešanosti Moskve

Izvor: Akter, 26.Okt.2015, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kremlj: Čudne izjave o umešanosti Moskve

Moskva smatra da su tvrdnje o povezanosti Rusije s protestima u Crnoj Gori, "veoma čudne", izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov

Agencija Tass navodi da su u Kremlju uporedili izjavu crnogorskih vlasti o navodnoj povezanosti Moskve s protestima u toj zemlji s pokušajem "traženja djavola" i demonizacijom Rusije.

"Svugde traženje nekog djavola i demonizacija Rusije - to je poznata zabava mnogih država", rekao je Peskov novinarima, komentarišući >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << izjavu crnogorskog premijera Mila Djukanovića da je Moskva povezana s organizacijom protesta u Podgorici.

Predstavnik Kremlja je te optužbe nazvao čudnim. "Ali, mi ipak računamo da će preovladati zdrav razum i da će dominirati trezvene ocene", dodao je Peskov.

Tass navodi da je opozicija na protestu istupila protiv Vlade Crne Gore, tražeći njenu ostavku i protiv ulaska u NATO. Agencija dodaje da su demonstranti pokušali da udju u zgradu parlamenta, da su na policijske kordone bacali petarde i flaše, a da je "kao odgovor" policija bacila suzavac i šok bombe.

RIA Novosti prenela je danas intervju premijera Crne Gore Mila Đukanovića Hrvatskoj državnoj televiziji, i navela da je izjavio da srpski nacionalisti i Rusija igraju aktivnu ulogu u organizaciji protesta za smenu vlasti i političkog kursa države.

Ta agencija je navela da je prošle nedelje u Crnoj Gori održana serija protesta, koju je inicirao Demokratski front, a da se "poslednji završio rasturanjem aktivista, protiv kojih je policija primenila suzavac i druga specijalna sredstva".

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.