Kosačev: Trampova izjava o ukidanju sankcija Rusiji je prazna retorika

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Avg.2018, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosačev: Trampova izjava o ukidanju sankcija Rusiji je prazna retorika

Izjava predsednika SAD Donalda Trampa o mogućem ukidanju antiruskih sankcija u slučaju da Moskva bude spremna na ustupke u Siriji i Ukrajini, prazna je retorika koja ima za cilj samo da zadovolji zahtev američke javnosti za boljim odnosima s Rusijom, dok je konačna odluka o tome na Kongresu, izjavio je poslanik ruskog parlamenta Konstantin Kosačev.

Kosačev, predsednik Odbora za spoljne poslove gornjeg >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << doma parlamenta, rekao je za Taš da Tramp ne može da ukine sankcije koje je uveo neko drugi, imajući u vidu činjenicu da o njima postoji odluka parlamenta "koja predsednika SAD faktički lišava prava da odlučuje o tom pitanju".

"Izgleda da Kongres SAD neće zaustaviti svoje aktivnosti (po tom pitanju)", dodao je Kosačev.

Tramp je juče u intervjuu za Rojters rekao da je spreman da razmotri ukidanje sankcija Rusiji ako Moskva počne da preduzima zajedničke korake s Vašingtonom, uključujući krize u Ukrajini i Siriji, i dodao da o tome nije razgovarao s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom na samitu u Helsinkiju 16. jula, prenosi Taš.

"Razmotriću to (ukidanje sankcija) ako oni urade nešto što bi bilo dobro za nas. Ali bez toga neću razmatrati", naveo je Tramp.
Pogledaj vesti o: Sirija,   Rat u Ukrajini

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kosačev: Trampova izjava o ukidanju sankcija Rusiji je prazna retorika

Izvor: Beta, 21.Avg.2018

Izjava predsednika SAD Donalda Trampa o mogućem ukidanju antiruskih sankcija u slučaju da Moskva bude spremna na ustupke u Siriji i Ukrajini, prazna je retorika koja ima za cilj samo da zadovolji zahtev američke javnosti za boljim odnosima s Rusijom, dok je konačna odluka o tome na Kongresu, izjavio...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.