Izvor: Luftika.rs, 27.Maj.2016, 11:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koncert ansambla „Živa Rus“ i hora Ipatjevskog manastira

Koncert Moskovskog kozačkog ansambla „Živa Rus“ i muškog  Pravoslavnog hora Ipatjevskog manastira iz Kostrome biće održan u subotu 28. maja u 20 časova na „Tribini mladih“, a ulaz je besplatan.
Moskovski kozački ansambl nastoji da prikaže u svom stvaralaštvu  narodne motive kroz pesmu, igru i sviranje instrumenata. Repertoar im je raznovrstan, od lirskih pesama preko istorijskih ratnih pesama do zabavnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << šaljivih stihova i romansa. Posebno mesto zauzimaju pesme sa Dona, kao i pesme terskih i kubanjskih kozaka.
Veče će duhovnim pesmama oplemeniti i muški Pravoslavni hor koji  dolazi iz Ipatjevskog manastira, poznatom po Ipatjevskom letopisu i znamenitoj ikoni Bogorodice.
 
Barokni gala koncert u Katedrali.

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

Koncert kozačkog ansambla i Pravoslavnog hora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Maj.2016, 10:16

Koncert Moskovskog kozačkog ansambla "Živa Rus" i muškog Pravoslavnog hora Ipatjevskog manastira iz Kostrome biće održan večeras u 20 časova na "Tribini mladih". Ulaz je besplatan...Koncert Moskovskog kozačkog ansambla "Živa Rus" i muškog Pravoslavnog hora Ipatjevskog manastira..Moskovski kozački...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.