Komitet Senata SAD odobrio predlog zakona o spisku Magnitski

Izvor: Vostok.rs, 27.Jun.2012, 11:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komitet Senata SAD odobrio predlog zakona o ''spisku Magnitski''

27.06.2012. -

Međunarodni komitet Senata Kongresa SAD jednoglasno je odobrio predlog zakona o ''spisku Magnitski''. On podrazumeva uvođenje viznih sankcija za ruske zvaničnike, navodno uključenih u smrt Rusa, u novembru 2009. godine u moskovskoj samici, Sergeja Magnitskog, advokata investicionog fonda Hermitage Capital Management, koji je bio optužen za izbegavanje isplate poreza od stotinu miliona rubalja.

Odluka Komiteta bila je očekivna jer su predlog zakona podržali >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << i republikanci i demokrate.

Moskva je u više navrata izrazila zabrinutost u vezi sa mogućim donošenjem ''zakona Magnitski'' u SAD, i upozorila da, ukoliko ovaj zakon bude stupio na snagu, neminovno će biti praćen odgovorima koji će negativno uticati na rusko američke odnose.

Izvor: Golos Rossii, foto: Vesti.ru    
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Moskva ne isključuje asimetričan odgovor na ''zakon Magnitski''

Izvor: Vostok.rs, 27.Jun.2012

27.06.2012. -..Moskva poziva Vašington da sagleda sve moguće posledice donošenja takozvanog zakona Magnitski. Takvu izjavu dao je novinarima zamenik ministra inostranih poslova Rusije, Sergej Rjabkov. Pri tom, prema njegovim rečima, Moskva ne isključuje asimetričan odgovor na doneti zakon. Diplomata...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.