Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Dec.2014, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Junker: Niko nas neće ucenjivati energijom

Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker i bugarski premijer Bojko Borisov poručili su u Briselu da gasovod Južni tok može da nastavi da se gradi, ali samo ako se uskladi sa evropskim propisima.

"Južni tok može da se izgradi, a uslovi su odavno poznati", rekao je Junker i dodao da veruje da se pravni problemi mogu prevazići.

On je dodao da je lopta sada u ruskom dvorištu i da Moskva mora da se ponaša u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << skladu sa pravilima ako hoće da posluje sa EU.

"Nećemo nikome dozvoliti da nas ucenjuje, pa ni energijom", rekao je Junker.

Borisov je izrazio nadu da će se na predstojećoj energetskoj konferenciji u Briselu, koja je planirana za 9. decembar Rusija otkloniti tehničke prepreke za izgradnju Južnog toka.

"Mi još nismo obustavili pripreme za gradnju, nadamo se pozitivnom ishodu", rekao je on i dodao da veruje da je Putinova izjava bila "ishitrena".
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EK: Južni tok može, ali po evropskim propisima

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Dec.2014

BRISEL - Predsjednik Evropske komisije Žan-Klod Junker i bugarski premijer Bojko Borisov poručili su danas iz Brisela da gasovod Južni tok može da nastavi da se gradi, ali samo ako se uskladi sa evropskim propisima..."Južni tok može da se izgradi, a uslovi su odavno poznati", rekao je Junker na...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Junker: Ne pristajemo na ucene

Izvor: VOA, 04.Dec.2014

Predsednik Evropske komisije poručio je da Južni tok može da bude izgrađen, ali u skladu sa evropskim standardima i da Evropska unija neće pristati na pritiske..Evropska unija danas na objavu gašenja projekta Južni tok od strane ruskog predsjednika poručuje - nećemo podleći ucjenama, pravila...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.