Izvor: Nezavisne Novine, 04.Jul.2017, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još nema dokaza da je Al Bagdadi ubijen

MOSKVA - Zamjenik ruskog ministra spoljnih poslova Genadi Gatilov rekao je da Rusija još nema dokaza da je ubijen lider terorističke organizacije "Islamska država" Abu Bakr el Bagdadija, ali da je nezavisno od toga cilj i dalje potpuna eliminacija terorista u Siriji.

On je naveo da eventualna eliminacija Bagdadija predstavlja važan aspekt, ali ne i kraj borbe protiv terorizma.

Gatilov je istakao da Moskva poziva na bližu međunarodnu saradnju >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << i na konsolidovanje napora u borbi protiv terorizma, prenosi TASS.

Iz ruskog Ministarstva spoljnih poslova ranije je saopšteno da je Bagdadi vjerovatno poginuo u vazdušnom napadu ruskih snaga u južnom predgrađu Rake, gdje su lideri islamista razmatrali izlazne rute iz grada kroz takozvani južni koridor.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Sirija

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Rusija: Još nema dokaza da je ubijen lider Islamske Države

Izvor: Blic, 04.Jul.2017

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Genadi Gatilov rekao je da Rusija još nema dokaza da je ubijen lider Islamske države Abu Bakr el Bagdadi, ali da je nezavisno od toga cilj i dalje potpuna eliminacija terorista u Siriji...On je naveo da eventualna eliminacija Bagdadija predstavlja važan aspekt,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.