Jajima i kamenjem na Ambasadu Turske u Moskvi

Izvor: Radio 021, 25.Nov.2015, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jajima i kamenjem na Ambasadu Turske u Moskvi

Veća grupa demonstranata gađala je jajima i kamenicama zgradu turske ambasade u Moskvi dan nakon što je Turska oborila ruski avion na sirijsko-turskoj granici.

Prozori i zidovi turske ambasade oštećeni su tokom protesta. Neki učesnici su uzvikivali uvrede na račun turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, a na jednom od plakata je pisalo: "Turska, ostaćete bez gasa".

I sinoć je ispred ambasade održan protest, na kom se okupilo više od 600 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ljudi, a kako je javio izveštač TASS-a, demonstranti su nosli transparente na kojima je pisalo "Nož zabijen u leđa" i "Ne idemo u Tursku". Policija je uhapsila nekoliko osoba i raščistila područje oko ambasade.

Turske snage oborile su juče ruski vojni avion tipa Su-24 tvrdeći da je povredio turski vazdušni prostor, kao i da je bio upozoren da ga napusti. Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da oboreni avion nije povredio turski vazdušni prostor, kao i da se letelica, u trenutku obaranja, nalazila u vazdušnom prostoru Sirije.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.