Irinej: Poželjan dijalog pape i ruskog patrijarha

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Feb.2016, 12:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Irinej: Poželjan dijalog pape i ruskog patrijarha

Poglavar Srpske pravoslavne crkve patrijarh Irinej pozdravio je najavljeni susret pape Franje i patrijarha moskovskog i cele Rusije Kirila ocenivši da je takav dijalog "poželjan".

"Svaki kontakt i dijalog je poželjan, moglo bi se reći i očekivan...Bilo je normalno da se taj susret dogodi i dobro je što do njega dolazi", rekao je patrijarh Irinej u intervjuu za agenciju Beta.

Prema njegovim rečima, papa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Franja je odavno želeo uspostavljanje kontakata sa pravoslavnima.

"U takvim okolnostima carigradski patrijarh je taj koji, u ime pravoslavnih, preduzima prve korake, ali s obzirom na ulogu i značaj susreta i na problem koji postoji između rimske i Ruske pravoslavne crkve normalno je da dođe do susreta pape i patrijarha moskovskog, uz nadu da će se u budućnosti iznaći najoptimalnije rešenje", kazao je patrijarh Irinej.

Papa Franja i patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril sastaće se sutra na Kubi što se dočekuje kao istorijski susret poglavara dve crkve.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.