Godišnje preko Kosova pređe 60 tona heroina

Izvor: BKTV News, 10.Apr.2013, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Godišnje preko Kosova pređe 60 tona heroina

Direktor ruske Federalne službe za borbu protiv trgovine narkoticima Viktor Ivanov izjavio je u Moskvi da je Kosovo glavni tranzitni put za opojne droge iz Avganistana za Evropu i da preko njega godišnje prođe 60 tona heroina vrednog više od tri milijarde evra.
Foto: Arhiv
Ivanov je sa državnim sekretarom Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije Vladimirom Božovićem potpisao u Moskvi >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Plan o zajedničkim aktivnostima dve službe u borbi protiv nedozvoljenog prometa opojnih droga.
On je ukazao da je u proteklih pet godina Kosovo postalo glavni tranzitni put za opojne droge iz Avganistana namenjene tržištu Evrope i dodao da u svetlu tih činjenica razume napore Vlade Srbije da zaštiti srpsku zajednicu na Kosovu, prenose mediji.
On je rekao da je MUP Srbije već dostavio podatke o osobi osumnjičenoj za trgovinu narkoticima koja je na poternici izdatoj od MUP-a Srbije i zatražio pomoć ruske Službe u pronalaženju te osobe, ali nije naveo o kome je reč.
Državni sekretar Vladimir Božović kazao je da organizovane kriminalne grupe na Kosovu čine sve da ostvare milijarde evra profita iz trgovine narkoticima i ocenio da taj profit “sigurno biva upotrebljen za ostvarivanje i političkih ciljeva”.
Božović je rekao i da se dijalogom Vlade Srbije sa Prištinom u Briselu želi dati doprinos bezbednosti i borbi protiv trgovine opojnim drogama, ali da “izgleda da prištinska strana nema sluha da to čuje”.
Planom o zajedničkim aktivnostima dve službe u borbi protiv nedozvoljenog prometa opojnih droga u naredne dve godine, koji je u utorak potpisan u Moskvi, definišu se konkretne aktivnosti i oblici saradnje, između ostalih i razmena podataka o osobama za koje se sumnja da se bave trgovinom narkoticima, te podataka o kanalima i putevina droge.
Izvor: Srna
Tweet
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.