Eduard Limonov uhapšen za vreme opozicionog protesta u Moskvi

Izvor: Vostok.rs, 01.Apr.2013, 09:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eduard Limonov uhapšen za vreme opozicionog protesta u Moskvi

01.04.2013. -

Na Trijumfalnom trgu u Moskvi uhapšen je političar opozicije, Eduard Limonov koji je pokušao da učestvuje u redovnom protestu ''Strategija 31''. Učesnici protesta ''Strategija 31'' poslednjih par godina okupljaju se na Trijumfalnom trgu 31. u mesecu, kako bi podsetili na 31. član Ustava Rusije, koji garantuje građanima pravo na sprovođenje mirnih protesta, mitinga, demonstracija i šetnji. Policija redovno suzbija ova okupljanja, nazivajući ih nezakonitim.

Izvor: Glas Rusije, foto: RIA Novosti    
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

U Damasku opljačkana i spaljena drevna sinagoga

Izvor: Vostok.rs, 01.Apr.2013

01.04.2013. -..U Damasku je opljačkana i spaljena jedna od najstarijih sinagoga na svetu, saopštili su izraelski mediji. Sinagoga, koja je po predanju sagrađena pre 2000 godina na mestu pećine u kojoj se skrivao prorok Ilija od progonitelja, početkom marta je već bila oštećena minobacačkim napadima....

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.