Deo ruskog satelita pao na kuću

Izvor: NaDlanu.com, 24.Dec.2011, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deo ruskog satelita pao na kuću

Deo ruskog satelita, čije slanje u svemir u petak nije uspelo, pao je na krov jedne kuće u Sibiru, saopštile su u subotu ruske vlasti.

"Lopta prečnika 50 centimetara srušila se na krov kuće u selu Vagajtsevo", u Novosibirsku, navodi lokalna policija i dodaje da sekuća nalazi u - Ulici kosmonauta.Reč je o fragmentu satelita za vojnu i civilnu komunikaciju koji je pao na Zemlju zbog kvara na raketi Sojuz koja ga je nosila, nedugo po lansiranju u petak uveče sa kosmodroma Plesetsk.Taj neuspeh jedan je u crnoj seriji sa kojom se u poslednjih godinu dana suočava ruski svemirski sektor, čijih je pet od 33 lansiranja od januara prošlo neuspešno.Beta

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.