Dačić i Mironov za jačanje saradnje Srbije i Rusije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jun.2009, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić i Mironov za jačanje saradnje Srbije i Rusije

MOSKVA - Prvi potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić i predsednik Gornjeg doma ruskog parlamenta Sergej Mironov založili su se danas u Moskvi za jačanje saradnje u politici, privredi i kulturi.

Dačić je, kao predsednik Socijalističke partije Srbije, danas bio gost na Kongresu Pravedne Rusije, na čijem je čelu Mironov. Dve partije su potpisale sporazum o saradnji pre dve godine. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Dačić je izjavio agenciji Beta da su on i Mironov "konstatovali da postoje dobri odnosi dve zemlje i potreba za daljim razvojem te saradnje. Ocenili smo da je neophodno jačati naše veze i u drugim oblastima, ne samo u politici, već i u oblasti ekonomije i kulture".

On je ukazao da će Rusija "i dalje biti principijelna kada je reč o teritorijalnom integritetu Srbije, odnosno po pitanju Kosova".

Dačić će sutra prisustvovati zasedanju "Rusko-srpskog biznis dijaloga", osnovanog decembra 2008. godine u Beogradu.

Ambasada Srbije u Moskvi je najavila da će na zasedanju kojim će, sa srpske strane, kopredsedavati Branimir Grujić, biti i ministri energetike, infrastrukture i spoljnih poslova Srbije, Petar Škundrić, Milutin Mrkonjić i Vuk Jeremić, i zamenik gradonačelnika Beograda Milutin Krkobabić.

Najavljeno je učešće i direktora Srbijagasa Dušana Bajatovića i predsednika Moskovske banke Milana Zečara.

Sa ruske strane, kopredsedavaće direktor Moskovske banke Andrej Borodin, a učestvovaće predstavnik predsednika Rusije za Centralni federalni okrug Georgij Poltavčenko i predsednik Upravnog odbora NIS-a Dmitrij Mališev.

Dačić će se sutra sastati sa predstavnikom Poltavčenkom i posetiće gradsku upravu Moskve.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić i Mironov za jačanje saradnje

Izvor: S media, 25.Jun.2009

Prvi potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić i predsednik Gornjeg doma ruskog parlamenta Sergej Mironov založili su se u Moskvi za jačanje saradnje u politici, privredi i kulturi. ..Dačić je, kao predsednik Socijalističke partije Srbije, danas bio gost na Kongresu...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.