Izvor: Nezavisne Novine, 12.Avg.2014, 19:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Češka šalje oružje za borbu protiv islamista

MOSKVA - Češka Republika uputiće oružje demokratskim snagama u Iraku koje se bore protiv militanata "Islamske države", rekao je Jan Pejsek, portparol Ministarstva odbrane Češke.

"Ministarstvo trenutno sastavlja listu onoga što će poslati u skladu sa onim što zemlja posjeduje. U svakom slučaju, radi se o tenkovima i borbenim avionima te oružju češke proizvodnje", rekao je on agenciji RIA "Novosti".

Ministarstvo spoljnih poslova Češke saopštilo je da će >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << se to oružje koristiti za borbu protiv militanata i nije važno da li se radi o iračkim vojnicima ili  snagama iračkih Kurda.

"Islamska država" je sunitska grupa koja je u ofanzivi u Iraku od juna.

Grupa je već zauzela velike dijelove zemlje, a sprema se za ofanzivu na Bagdad. Ova grupa u junu je najavila formiranje kalifata na iračko-sirijskoj granici.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.