B92 u Moskvi: Teorije pada se množe, cveće i sveće svuda

Izvor: B92, 25.Dec.2016, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

B92 u Moskvi: Teorije pada se množe, cveće i sveće svuda

Moskva -- Ruski vojni avion sa 92 putnika i članovima posade, srušio se u Crno more na putu iz Sočija prema Siriji. Preživelih nema. Razlog pada aviona nije poznat.

Mediji su preneli da je najverovatnije avion pao zbog tehničkog kvara. Iz Moskve se javlja Aleksandra Godfroa

Avion se srušio u Crno more, odmah nakon poletanja sa aerodroma kod Sočija na putu za Siriju. U avionu je bilo 92 putnika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i članova posade među njima i 60 članova čuvenog ruskog hora "Aleksandrov".

Nedugo nakon nesreće Rusko Ministratsvo odbrane, saopštilo je da nema znakova da ima preživelih na mestu pada vojnog aviona.

Za Soči je odletela komisija Ministarstva odbrane Rusije na čelu sa zamenikom ministra generalom armije Pavlom Popovom. Na sajtu ministarstva odbrane i na internetu objavljen je spisak imena svih koji su se nalazili uavionu. kao i broj telefona ministarstva odbrane.

Služba za vanredne situacije našla je ostatke aviona na 1,5 kilometar od obale Sočija na dubini od 50 do 70 metara, navelo je minstarstvo. Potraga se nastavlja. Ukupno 27 brodova i čamaca i više od 3,000 ljudi, među kojima i 100 ronilaca, učestvuje u potrazi za telima žrtava avionske nesreće u blizini obale Sočija.

Ruski predsednik Vladimir Putin proglasio je ponedeljak, 26. decembar, za dan žalosti u Rusiji zbog pogibije putnika i članova posade ruskog vojnog aviona koji se srušio u Crnom moru.

U međuvremenu na aerodromima „Čkalovski“, „Adler“i u luci „Soči“ uspostavljene su i rade operativne grupe na organiziaciji i koordinaciji spasilačke akcije kao i na dovoženju rođaka na mesto katastrofe.

Porodice stradalih dočekuju ekipe Hitne pomoći i psiholozi kako bi im pružili podršku.

Ministar odbrane Sergej Šojgu svakog sata sluša raporte rukovodioca vojnih uprava o toku operacije potrage i spasavanja i donosi neophodna rešenja.

Avionom Tu-154 Ministarstva odbrane Rusije upravljao je iskusni pilot Roman Aleksandrovič Volkov. Roman Volkov je pilot prve klase sa oko 3.500 sati leta.

Ruski ministar za saobraćaj Maksim Sokolov izjavio je da istražitelji utvrđuju sve moguće uzroke pada ruskog vojnog aviona sa 92 osobe u Crno more, uključujući mogućnost da se radi o terorističkom napadu.

Jedan ruski vojni zvaničnik rekao je prethodno da je pad ruskog vojnog aviona mogao da bude izazvan tehničkom greškom ili greškom posade, ali da ne veruje se da se radi o terorizmu jer je avonom upravljala vojska.

Međutim, pojavila se i teorija da je avion pao zbog preopterećenosti.

Sokolov je naveo da se razmatra "čitav spektar" mogućih razloga pada aviona u Crno more, dodajući da je još rano za spekulacije o uzroku nesreće.

Građani Rusije donose cveće i pale sveće ispred aerodroma u Sočiju, zgrade "Ansabla Aleksanrov", ali i ispred Fonda "Pravena pomoć.

Pročitajte još:

Ruski avion poleteo ka Siriji, srušio se u Crno more

U palom avionu hor Crvene armije, išli na doček u Siriju

Izbegao smrt: Pasoš spasao život pevaču ruskog hora
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.