Azerbejdžan: Jermenija krši primirje, bombardovan Nahčivan

Izvor: Beta, 16.Okt.2020, 17:32

Azerbejdžan: Jermenija krši primirje, bombardovan Nahčivan

Azerbejdžanske vlasti su danas optužile Jermeniju da nastavlja sukob bombardovanjem teritorije Nahčivana, azerbejdžanske eksklave, a jermenske vlasti su odbacile te tvrdnje.Azerbejdžansko Ministarstvo odbrane je saopštilo da je projektil koji su ispalile jermenske snage danas pogodio područje u blizini Ordubada, u regiji Nahčivan, a da žrtava nije bilo.Portparolka jermenskog Ministarstva odbrane Šušan Stepanijan odbacila je ove navode, rekavši da nije ispaljena raketa na region Nahčivan.Azerbejdžan i Jermenija ranije su se dogovorile u Moskvi da prekinu vatru na spornoj teritoriji, medjutim obe strane su nastavile medjusobno da se optužuju za kršenje dogovora.Azerbejdžanske trupe i snage separatista koje podržava Jerevan ratuju od kraja septembra u Nagorno-Karabahu. Prema zvaničnim podacima poginulo je više od 600 ljudi.Nagorno-Karabah je enklava u Azerbejdžanu naseljena Jermenima i od rata u prvoj polovini devedesetih godina, vlada u Bakuu nema kontrolu nad tom teritorijom.Nahčivan je azerbejžanska teritorija, fizički odvojena od matice, od koje je deli Jermenija i sporan Nagorno-Karabah.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Azerbejdžan: Jermenija krši primirje, bombardovan Nahčivan

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Okt.2020

Azerbejdžanske vlasti su danas optužile Jermeniju da nastavlja sukob bombardovanjem teritorije Nahčivana, azerbejdžanske eksklave, a jermenske vlasti su odbacile te tvrdnje...Azerbejdžansko Ministarstvo odbrane je saopštilo da je projektil koji su ispalile jermenske snage danas pogodio područje...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.