Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Nov.2012, 20:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Austrijska Folksbank internacional ubuduće Sberbank jurop

MOSKVA -

Austrijska Folksbank internacional AG (Volksbank International), koju je u februaru ove godine za 505 miliona evra kupila ruska Sberbanka, ubuduće će poslovati pod imenom Sberbank jurop AG (Europe), saopštila je danas moskovska Sberbanka.

Folksbank internacional AG, nekadašnja istočnoevropska bankarska podružnica austrijske Folksbanke (Volksbank), a sada Sberbank jurop, poseduje mrežu od devet >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << univerzalnih banaka u osam srednjeevropskih i istočnoevropskih zemalja - Srbiji, Slovačkoj, Češkoj, Mađarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Ukrajini.

Te univerzalne banke poslovale su, prema podacima iz juna ove godine, preko 296 filijala i zapošljavale 4.195 ljudi, navodi se u saopštenju ruske Sberbanke.

U saopštenju je precizirano da je Sberbank jurop 1. novembra upisana u austrijski trgovački registar i sedište te banke je u Beču.

U saopštenju objavljenom na sajtu ruske Sberbanke piše da je to najveća banka u Ruskoj Federaciji, jedna od pet najvećih banaka u Evropi po tržišnom kapitalu i da spada u red ekonomski najuspešnijih finansijskih institucija u svetu.

Zamenik predsednika Upravnog odbora Sberbanke Sergej Gorkov ocenio je da je osnivanje Sberbank jurop AG "važan korak u procesu transformacije Sberbanke u globalnu finansijsku instituciju".

Zigfrid Volf, predsednik nadzornog odbora nove Sberbank jurop, izjavio je da će ta grupacija profitirati ne samo od brenda njenog novog i snažnog vlasnika - Sberbanke, već će moći da uspostavi veze i sa "ekonomski obećavajućim ruskim regionom" i da ima koristi od "globalnog prisustva Sberbanke".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.