Ambasador Norveške na ribanju u Moskvi

Izvor: Mondo, 24.Sep.2018, 22:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasador Norveške "na ribanju" u Moskvi

Ruske vlasti pozvale su danas na razgovor ambasadora Norveške u Moskvi protestujući zbog jer je na aerodromu u Oslu uhapšen jedan državljanin Rusie i osumnjičen za špijunažu.

Foto: MONDO/Nikola Janković/slikano Alcatel telefonom

Ambasadoru je upućen "oštar protest" Moskve zbog hapšenja sprovedenog na osnovu "netačnih" i "apsurdnih" optužbi, saopštilo je rusko Ministarstvo inostranih poslova.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Norveška obaveštajna služba saopštila je u nedelju da su njeni pripadnici uhapsili jednog Rusa čiji identitet nije saopšten, koji je osumnjičen za špijunažu tokom seminara održanog u tamošnjem Parlamentu.

Po navodima Moskve, uhapšeni se preziva Bočkariov, saradnik je u Gornjem domu Parlamenta Ruske Federacije, a u Norveškoj je na poziv Evropskog centra za parlamentarna istraživanja i dokumentaciju (ECPRD), radi učešća na seminaru predstavnika 34 zemlje o digitalizaciji, održanog u četvrtak i petak.

Uhapšeni Rus je advokatu rekao da ne razume zbog čega je optužen i da je u pitanju nesporazum.

Jedan Norvežanin je u aprilu priveden u Rusiji takođe zbog sumnje za špijunažu.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.