Ako zavlada bezumlje, moramo biti spremni

Izvor: B92, 12.Feb.2021, 13:57

"Ako zavlada bezumlje, moramo biti spremni"

Moskva -- Rusija mora blagovremeno da se pripremi za samostalnost ako se Moskva suoči sa restrikcijama od EU i ukoliko zavlada bezumlje, izjavio portparol Kremlja.

"Ukoliko se suočimo sa destruktivnom linijom od Brisela, koja će naneti štetu našoj infrastrukturi, našim interesima, moramo biti spremni za te neprijateljske poteze", rekao je Dmitrij Peskov.

Peskov je poručio i da Rusija mora >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << biti samodovoljna, da bude u stanju da osigura bezbednost po pitanju najosetljivijih strateških oblasti i da nadoknadi sve one niše koje EU može da zatvori.

"I to samo u slučaju da zavlada bezumlje i ukoliko se zaista primene te neprijateljske mere", naglasio je on.

Portparol Kremlja je prokomentarisao i izjavu ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova o tome da je Rusija spremna na prekid odnosa sa EU rekavši da su mediji smisao njegovih reči nedovoljno precizno protumačili i da Rusija neće biti inicijator toga.

"Rusija ne želi da prekine odnose sa EU, štaviše, Rusija želi da razvija odnose sa Unijom, međutim, ukoliko Brisel krene tim putem, onda će Rusija biti spremna. Moramo biti spremni za najcrnji scenario", dodao je Peskov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.