Rusija pozvala libijske pobunjenike u Moskvu

Izvor: Studio B, 03.Sep.2011, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija pozvala libijske pobunjenike u Moskvu

Rusija je pozvala članove privremene pobunjeničke libijske vlade u Moskvu na razgovore o budućnosti ruskih energetskih ugovora u Libiji.

Libijska privremena vlada je "ponudila da zadrži ugovore i mi smo pozvali njihove poštovane predstavnike u Moskvu, na njihov zahtev", rekao je Lavrov.

"O svemu tome ćemo razgovarati sa njima", kazao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << ruski šef diplomatije na konferenciji za novinare na pitanje o sudbini ruskih ugovora o nafti koje je Moskva sklopila sa libijskim liderom Moamerom Gadafijem.

Rusija je u četvrtak priznala Nacionalni prelazni savez kao legitimnog predstavnika libijskog naroda.

Lavrov je danas osudio sankcije koje je Evropska unija uvela Siriji, tvrdeći da one ništa dobro neće doneti, preneo je Rojters.

"Uvek smo govorili da jednostrane sankcije neće dovesti ni do čega dobrog. To razara partnerski pristup svakoj krizi", izjavio je Lavrov na marginama samita Zajednice Nezavisnih Država u glavnom gradu Tadžikistana.

EU je u petak uvela zabranu uvoza sirijske nafte u nastojanju da primora predsednika Bašara al-Asada da preda vlast.

SAD i njihovi evropski saveznici žele da Savet bezbednosti UN uvede sankcije Siriji, ali se tome oštro protive Rusija i Kina.

Rusija je imala bliske odnose sa Sirijom i jedan je od njenih glavnih snabdevača oružjem, a predloženim sankcijama bi bio uveden embargo na oružje.
Pogledaj vesti o: Moamer Gadafi

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.